Montage van de achterbumper-stickerZoals op de pagina over de Teflon lakbehandeling is te zien was het vanwege het polijsten van de lak noodzakelijk dat de Porsche-sticker welke op de achterbumper is bevestigd werd verwijderd. Nu moest ik dus op zoek naar een nieuwe sticker. Dat lijkt simpel, echter er is zoveel namaak op de wereld en dat is het n├ęt niet...


Mijn Porsche 944-S2 na de Teflonbehandeling waarbij duidelijk de ontbrekende achterbumper-sticker is te zien.

Eerst maar eens wat rondgeneusd. Via een forumlid van www.944forum.com kon ik dus aan een vervangende sticker komen. Echter na ontvangst bleek dat er toch wel de nodige afwijkingen waren t.o.v. het origineel. Gevolg, deze sticker werd weer doorverkocht aan een andere liefhebber.
Vervolgens kwam ik op www.ebay.com een originele sticker tegen voor een redelijke prijs. De keuze was dus snel gemaakt en de sticker werd gekocht.


Een originele Porsche achterbumper-sticker.

Nu moest nog de montage gaan plaatsvinden. Gelukkig was ook hier weer een forumlid van eerdergenoemd forum genaamd Cor Strijp genegen om de sticker te gaan plakken. Die man had op dat moment zijn 944 redelijk vol zitten met allerlei stickers en had zodoende behoorlijk wat ervaring met het plakwerk. Dus wij een afspraak gemaakt bij hem thuis in Heerhugowaard op een zaterdag, wat gelijk een z.g. Mini-meet zou gaan worden, een een begrip wat door Cor en mij binnen ons Porscheclubje is geïntroduceerd en waarvan later ook enkele varianten zijn ontstaan.

De truuk van het opplakken bleek heel simpel, een bakje water met afwasmiddel, een (siliconen) spatel en een scherp oog... De sticker bleek uit allemaal losse onderdelen te bestaan zodat hij er letter voor letter kon worden geplakt. Ook was er op de achterzijde van de Porsche nog wat kleurverschil te zien waar de oude sticker had gezeten, dus de juiste plaats vinden was ook geen probleem.
Eerst werd de achterzijde grondig gereinigd en ontvet. Vervolgens werd het eerste stickerdeel door het bakje met water en afwasmiddel gehaald waarna het nat op de juiste plaats werd geplakt. Vanwege het afwasmiddel kon het stickerdeel nog wat worden verschoven tot hij exact op de juiste plaats zat waarna met de spatel het overtollige water tussen de sticker en de auto kon worden weggewreven. Op deze manier werden alle stickerdelen op de achterzijde van de Porsche geplakt en na droging zat de hele zooi weer muurvast.


De nieuwe achterbumper-sticker (let ook op de nummerplaathouder van het voormalige www.porsche-944.nl forum).