De grote onderstelbeurt 11-02-2006Vandaag is de Red Bitch aan de beurt om een aangepast onderstel te gaan krijgen. Wat staat er op het programma... Voor en achter komen er de bekende gele (sport) Koni schokbrekers onder, aan de voorzijde komen 30mm verlaagde voorveren en er komt een set M030 968 stabilisatiestangen (voor 30mm, achter 19mm 3-voudig verstelbaar). De hele ombouw gaat bij www.944forum.com forumlid Harry Verkerk plaatsvinden. Harry rijdt zelf in de Porsche Basic Cup en bouwt ook veel Porsche 944 exemplaren om naar de race standaard.

Klik banner aan om naar de Porsche 944 Basic Racing site te gaan

Je mag dus wel stellen dat Harry de nodige ervaring heeft dus de Bitch is in goede handen.
Onderstaand een fotoshoot van de ombouw-operatie.De vrijdag ervoor had ik de Bitch al naar Harry gereden. Op de voorgrond Harry's in prima staat verkerende en van vele extra's voorziene 944 type I, daarachter de 944 racer (genaamd Herman) van Marc en daarachter de Red Bitch.


Herman is een tot Basic racer omgebouwde Porsche type II welke door OTTI ART in Wassenaar als kunstobject is geschilderd.

Door aanklikken van de banner ga je naar de OTTI-site

Tot morgen...


De oude voorpoot met daarvoor het scherm dat rijwindkoeling naar de rem moet verzorgen.Zaterdagmorgen, Harry is al druk bezig met de voorste veerpoten.Zo, die veerpoot is er al onder vandaan.Paul van Wijk kwam ook nog even langs.De set (gebruikte) gele Koni's ligt al klaar.Overleg???Kijk, dat begint er op te lijken, gele Koni en een 30mm verlaagde voorveer.

Meteen een mooi moment voor een foto-inspectie van de onderzijde van de Bitch. Rechts is duidelijk de nieuwe draagarm te zien.

Een van de oude dempers achter. Deze dempers zitten nu onder een boottrailer...Nog net is te zien dat de achterste Koni's er ook reeds onder zitten. Harry is nu bezig met het loshalen van de oude stabi achter.De nieuwe achterstabi is inmiddels ook geplaatst.Hier is duidelijk de bevestiging van de voorstabi aan de draagarm te zien met daarboven de nieuwe Koni en verlaagde voorveer.En de andere kant...Best wel een dikke stang, die voorstabi.


Na de onderstelklus werd het tijd voor een proefrit. Harry achter het stuur en wij dus even wat mini-rotondes pakken. Nou...., Harry was zeer tevreden met het resultaat, de Red Raging Bitch werd door hem goedgekeurd!!!


Nu de hele zooi vervangen is moet de Bitch wel weer worden uitgelijnd. Dit werd gedaan bij de bandenboer waar Harry al zijn 944's laat doen, namelijk bij Mensink Banden & Wielen te Nieuw Vennep.

Door aanklikken van de banner ga je naar de site van Mensink

Dit was nog een hele klus aangezien een bout aan de achterzijde geen zin had om los te komen. Uiteindelijk na een lange verhitting lukte het dan toch. Door de 30mm verlaging aan de voorzijde kunnen de voorwielen niet meer helemaal recht komen, er blijft een klein negatief camber over. Dit is wel op te lossen met langere pennen bij de fusee's maar dat komt later wel eens een keer. Met de voorwielen in deze stand kan ze zich lekker vastbijten in de bochten...